Neurológusok ajánlják a horgolást, mint szabadidős tevékenységet


A horgolás jótékony hatásai

A horgolás, egyfajta agytorna: MŰKÖDIK!


Kutatások igazolják, hogy a horgolás olyan hatással van ránk, mint amikor valamilyen meditációs módszert alkalmazunk relaxáláshoz.


Mi történik veled horgolás közben?


A horgolás fejleszti a koncentráló, megfigyelő képességet és nagyon jó hatással van a központi idegrendszerre. A horgolás igazi agytorna, ami hihetetlenül jó hatással van a szervezetre.

Egy online felmérésen, melyben több mint 400 nő vett részt a világ minden tájáról, kiderítették, hogy azok a nők, akik gyakran horgolnak vagy egyéb más kézimunkát végeznek sokkal kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak, kipihentebbek és a stressz kevésbé érinti őket, mint akik nem kézimunkáznak.

Minél gyakrabban végezzük az elcsendesítésnek ezt a módszerét, annál harmonikusabban éljük meg a mindennapjainkat. Úgy le tudja csillapítani az elménket, mint a meditáció vagy a jóga. Nem beszélve a fonalak változatos színvilágáról és kellemes, puha tapintásáról, ami szintén jót tesz a léleknek. 

Hölgyeim elő a tűkkel! Kész a kezdő láncszemsorod? Indulhat az alkotás! Egy pálca, még egy pálca… és így tovább, valami megszületik a kezeink között. Mindeközben a horgolás ritmusa megnyugtat, ellazít, kikapcsol.


Ez egyfajta meditáció.


Mialatt az elménk a kezünkre figyel, megszabadulunk a gondoktól, enged a feszültség, csökken a nyomás. Kis idő elteltével a kezünk elkezd automatikusan mozogni, már nem figyelünk a pálcák öltésére. A jól begyakorolt mozdulatokat az izmaink rutinból végzik, az elménk elcsendesedik, gondolataink elkalandoznak, kikacsolunk, relaxálunk. Az ismétlődések, a ritmikus mozdulatsorok a testünket és a lelkünket is egyaránt feltöltik energiával, vitalizálnak, pihentetnek. Ez egy igazán aktív, mégis pihentető kikapcsolódás, feltöltődés.Nézd meg mikor és hol indul legközelebb horgoló suli!


Megnézem

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelemre és zsebeld be a mesés ajándékaidat!